De Natuur Anders Bekeken
informatie

informatie index

De natuur anders bekeken
In deze workshop gaan kinderen kennis maken met de natuur in hun eigen omgeving door te kijken door een fotocamera. Zo dichtbij valt al zoveel te zien en te ontdekken. Normaal kijken we met een weidse blik, maar nu via een camera wordt de blik van de kinderen meer gestuurd en kijken ze gerichter. Steeds meer kinderen hebben een eigen fotocamera en fotograferen graag. Het is leuk dat wat ze gezien hebben vast te leggen met een camera, als herinnering maar ook om er nog eens naar te kijken en over te praten, thuis of bij Korein. Misschien ontdekken ze dan nog meer.

Wat gaan we doen
We gaan in de workshop kijken naar de natuur waar je dagelijks langskomt, maar dan eens heel anders. We gaan het van onder, boven en ondersteboven bekijken, als een kikker en een vogel. We gaan opzoek naar kleuren, structuren, ritme en vormen. Zoeken naar eigenwijze natuur, geduldige, strenge en brave natuur. Foto's maken met de ogen maar ook de oren.


Benodigheden
Minimaal per 3 kinderen 1 fototoestel.

Werkwijze
We gaan in de omgeving van school of kinderdagverblijf op ontdekking. Er zijn individuele , en groeps opdrachten. Kinderen lopen onder begeleiding en als het mogelijk is mogen ze vrij rond lopen en werken aan een opdracht op een afgesproken plek.

Groepsgrootte

Maximaal 15 kinderen

Begeleiding

1 of 2 volwassen begeleiders

Tarieven

Een workshop van anderhalf uur kost tussen de 75 en 125 euro excl. btw.

Voorwaarden

Vooraf wordt met de begeleiding de workshop voorbesproken. De kinderen zijn voorbereid op de workshop.


 

 

 

 

Alle foto's op deze web-pagina zijn beschermd door de auteurswet en voor ieder gebruik is toestemming van de fotograaf vereist.